Datum dogodka: 28. 10. 2024 16:00 - 20:00 Export event

Znanstveni simpozij: Življenjske in literarne poti Franca Ksaverja Meška

Znanstveni simpozij: Življenjske in literarne poti Franca Ksaverja Meška

V ponedeljek, 28. oktobra 2024, od 16. do 20. ure v Knjižnici Ksaverja Meška v Slovenj Gradcu, se bo odvijal znanstveni simpozij: Življenjske in literarne poti Franca Ksaverja Meška, osrednji dogodek v okviru praznovanj letošnjega leta, posvečenega Francu Ksaverju Mešku.

Dogodek poteka v sodelovanju s Knjižnico Ksaverja Meška Slovenj Gradec, Knjižnico Franca Ksavra Meška Ormož, Oddelkom za slovanske jezike in književnosti Filozofske fakultete Univerze v Mariboru, Teološko fakulteto Univerze v Ljubljani, Inštitutom za kulturno zgodovino ZRC SAZU, Slavističnim društvom Maribor, Zgodovinskim društvom Ormož in Celjsko Mohorjevo družbo organiziramo znanstveni simpozij, katerega cilj je predstaviti literarno delo Franca Ksaverja Meška, njegovo mesto v slovenski književnosti ter izjemen pomen njegovega ustvarjanja in duhovniškega delovanja. Simpozij sofinancira in podpira Ustanova dr. Antona Trstenjaka.

Na simpoziju bodo priznani strokovnjaki osvetlili Meškovo življenje, delo in njegov vpliv na slovensko družbeno-kulturno okolje.

Več podrobnosti o programu, prijavi in obisku simpozija najdete na spletni strani: https://www.sg.sik.si/.../simpozij-zivljenjske-in.../

Udeležba na simpoziju je brezplačna. Če potrebujete potrdilo o udeležbi, se prijavite najkasneje do 23. oktobra 2024 preko spletnega obrazca. Simpozij je sicer odprt za vse zainteresirane, ki se lahko udeležijo brez predhodne prijave.

Vabljeni!

Besedilo in slika: Facebook profil Knjižnica Ksaverja Meška Slovenj Gradec

Prejšnja Zaključni koncert 31. mednarodne solopevske šole Hugo Wolf
Naslednja Umetnost polstenja z Veroniko Rudolf - Cikel ustvarjalnih delavnic
manganelo