Teden restavracij je sedaj že dobro poznan projekt, ki ga dvakrat letno težko pričakujejo vsi, ki se radi kulinarično razvajajo. Akcija namreč promovira vrhunsko slovensko kulinariko, vanjo pa so vključene najboljše restavracije. Tudi tokrat se od 24. marca pa vse do 2. aprila naš kraj lahko pohvali z dvema sodelujočima: Gostilno Murko in Hišo Ančko, ki svoje dobrote predstavljata v vsaj treh hodih in dodatni ponudbi. Cena menijev je prilagojena in prijazna do denarnic, zaradi česar si vrhunsko kulinariko lahko privošči ter poskusi širša populacija.
Deset dni trajajoča akcija, ki se pri nas odvija dvakrat letno (spomladi in jeseni), ima svoje korenine leta 1992 v New Yorku. Pri nas je bila prvič organizirana v letu 2012 v okviru Evropske prestolnice kulture, leta 2013 pa je postala vseslovenska in tradicionalna.
Vabljeni, da se je udeležite in poskusite posebej za vas kreirane dobrote.