Mestno jedro Slovenj Gradca se bo to soboto, 10. septembra, od 11. ure dalje za en dan zopet spremenilo v kulinarično tržnico na prostem. Gurmanske dobrote tradicionalne slovenske in mednarodne hrane bodo za nas pripravljali že znani kuharski mojstri izbranih restavracij ter gostiln iz cele Slovenije. Poskrbljeno bo tudi za pestro ponudbo pijač, s katero boste lahko nazdravili dobri družbi.
»Na Slovenj Gradec nas vežejo posebni spomini, saj smo prav tu leta 2014 organizirali svoje prvo gostovanje izven Ljubljane, ta konec tedna se vračamo tretjič – a prvič v letošnji sezoni. K sodelovanju smo znova povabili raznolike ponudnike z vseh koncev Slovenije in upal bi si trditi, da bodo obiskovalci lahko tudi tokrat odkrili kakšno novo uspešnico in izbrali svojega favorita,« je soustanovitelj najbolj priljubljenega kulinaričnega projekta pri nas, Lior Kochavy, povedal ob pripravah na srečanje, ki ga ekipa Odprte kuhne tudi tokrat organizira v sodelovanju z Javnim zavodom za turizem, šport, mladinske in socialne programe SPOTUR.
Sproščeno kulinarično druženje v Slovenj Gradcu bo znova zaznamoval izjemen nabor dobrot, ki bo obsegal vse od najokusnejših zakladov svetovne kulinarike, pristnih domačih klasik ter sodobnih pouličnih umetnin. Ob različnih stejkih, rebrcih, odojku in hotdogih se bodo sline pocedile mesojedcem, v dobrotah Afrike, Indije, Tajske in Kitajske pa bodo lahko uživali ljubitelji eksotičnih okusov. Tu bodo seveda še domače jedi, kot so štruklji, pečenka krškopoljca in šmorn, pa vrsta drugih čudovitih slaščic, vključno z zrolanim sladoledom in španskimi churrosi. Prihajajoči jeseni bodo obiskovalci lahko nazdravili z izborom vrhunskih vin, kraft piva in drugih osvežujočih pijač.
Preverite številne ponudnike iz cele Slovenije, ki bodo pripravljali dobrote v Slovenj Gradcu tukaj.
Se vidimo.