Veseli december v Slovenj Gradcu

Veseli december v Slovenj Gradcu

Praznično decembrsko dogajanje se po dveh letih v svoji tradicionalni obliki vrača v Slovenj Gradec! Vsi smo pogrešali dogodke, ki so nam z druženjem, prireditvenim programom in prijetnimi vonjavami polepšali zadnji mesec leta, zato letos načrtujemo aktivnosti, ki bodo zagotovo poskrbele za dobre spomine.

27. novembra (na prvo adventno nedeljo) bomo ob 17. uri prižgali prvo svečo na adventnem vencu v krožišču pri južnem vhodu v mesto, ki je v lanskem letu s svojim izgledom poskrbel za navdušenje. Letos osnova ostaja enaka, izgled pa bo nekoliko spremenjen, zato vabljeni k ogledu.

Praznične luči, ki bodo mestu nadele praznično podobo, bomo skupaj ob zabavi s skupino DaDžem prižgali v četrtek, 1. decembra, ob 17. uri. V kolikor želite doživeti vso čarobnost prihajajočega meseca, je to zagotovo dogodek, na katerem ne smete manjkati.

Od tega dne dalje bodo naši najmlajši lahko v Božičkov nabiralnik, ki bo stal prav v središču mesta, oddali tudi svoje pismo. Če bodo v njem navedli svoj naslov, jim bo Božiček tudi odpisal.

Dogajanje bo pestro tudi v petek, 2. decembra, ko ob 10. uri v mestni pasaži otvorimo nov stari hladilnik »Vzemi in daruj knjigo« z nastopom Adija Smolarja, že od 9. ure dalje pa bo pred trgovino Kotiček potekal knjižni sejem, ki se bo ob 17. uri zaključil s predstavitvijo projekta »Popravhajmo se« z nastopom Milana Kamnika.

Vikend vam pustimo prost za nestrpno pričakovanje prvega dobrega moža Miklavža, s katerim se bomo na Trgu svobode srečali v ponedeljek, 5. decembra, ob 17. uri.

Od 9. decembra dalje bo mestno jedro še bolj čarobno, saj za vas pripravljamo popolnoma novo praznično okrasitev, ki bo poskrbela za čudovito kuliso za ustvarjanje spominov in fotografij. Rezervirajte datum za ogled in kratek pobeg iz vsakodnevnega življenja.

Za božične nakupe rezervirajte vikend od petka, 16. decembra, do nedelje, 18. decembra. V petek z Božičnim sejmom začnemo ob 15. uri, od 19. ure dalje bomo uživali ob nastopu ženske vokalne skupine Nova in glasbene skupine Vampir. Z zaključkom sejma ob 20. uri se izbiranje daril prestavi v lokale v mestnem jedru, kjer bomo ta večer »pod lučkami« nakupovali vse do 22. ure. Z božičnim sejmom nadaljujemo v soboto in nedeljo od 10. do 20. ure, od 17. ure dalje bo dogajanje popestril božični glasbeni program. Zdaj je pravi čas za nakupe daril za svoje najbližje.

Čudovito se bo v soju prazničnih luči sprehoditi ob mestnem obzidju z vodičko Natašo Škorjanc. Če želite slišati zanimiva zgodovinska dejstva našega mesta, vabljeni v soboto, 17. decembra, ob 16.30 pred nekdanjo mestno hišo.

Že tradicionalen zakuhan koncert pevskega zbora Carinthia Cantat se v mestnem jedru obeta v ponedeljek, 26. decembra, ob 17. uri.

Drugi izmed dobrih mož bo prav vse pridne otroke mestne občine Slovenj Gradec s svojim prazničnim vozilom obiskal med 19. in 21. decembrom. Urnik in načrt poti Božička bosta objavljena na spletnih straneh ter družabnih omrežjih JZ Spotur.

Najmlajši bomo leto v dobri družbi dedka Mraza in z otroško predstavo Praznična detektivka zaključili v petek, 30. decembra, ob 17. uri. Malce starejši pa s silvestrovanjem na prostem s skupino Potepini v soboto, 31. decembra, ob 21. ure dalje.

Pestro decembrsko dogajanje bo letos zopet napolnilo mestno jedro Slovenj Gradca, zato vabljeni, da začutite čarobni utrip ob praznični razsvetljavi in okrasitvi, božični glasbi ter dobri družbi.

Prejšnja Prižgali smo prvo svečo na adventnem vencu
Naslednja Teden promocije Wolfove kave
123movies